Saftig nakkekam med æbler og salvie

Fyldt nakkekam, færdig steg, februar 2013

Fyldt nakkekam, færdig1, februar 2013

Jeg var så heldig at gøre et fantastisk kup lige inden jul – en kæmpe frilands nakkekam til næsten ingen penge. Lige omkring jul var dog ikke det rigtige tidspunkt at kaste sig over den, syntes jeg, så stegen blev delt i to og kom i fryseren. Nu er det så en god måned siden, at det var jul, og nu vil jeg have gris på gaflen.

I England er kombinationen af svinekød, æbler og salvie helt klassisk, og det er der en god grund til. Det møre og fede kød sammen med de syrlige æbler og den kraftige salvie smager nemlig rigtig dejligt.

Hvis man ikke lige snubler over en nakkekam, så kan svinekam tilberedes på samme måde.

Fyldt nakkekam
En nakkekam på 1,5-2 kg
Salt
Kødsnor

Fyld
2 store æbler
1 stort løg
8-10 blade frisk salvie

Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tern. Hak løget rimelig fint og hak salvien groft. Steg det på panden med lidt olivenolie.

Fyldet er færdigt, når løg og æbler er helt bløde.

Mens fyldet steger, ordnes kødet. Hvis sværen ikke er skåret ud, så start med det. Skær derefter et dybt snit horisontalt langs hele kødstykket, så man skærer ca. 2/3 igennem.

Lad fyldet køle lidt af og fordel det i tværsnittet i kødet. Bind kødet op med kødsnor, så fyldet bliver holdt på plads. Start i den ene ende af stegen og bind rundt om kødet ned langs hver andet stykke svær. Stram godt til.

Fyldt nakkekam, før ovn, februar 2013

Placer den fyldte steg i et ildfast fad og gnid sværen grundigt med salt.

Kom stegen i ovnen og steg den ved 200 grader i 2 timer. Hvis den er ved at blive mørk til sidst, så kom sølvpapir over den.

Lad stegen hvile i 10 minutter inden den skæres ud.

Fyldt nakkekam, færdig, februar 2013

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s