På en formiddag, hvor man møder sent, er det oplagt at hygge i køkkenet, og i dag havde jeg lyst til at bruge de store lækre danske fejøæbler, som jeg købte for et par dage siden. Jeg havde desuden en del marcipan, som passende kunne komme i mine muffins. Desuden lavede jeg en lille portion smuldredej, som blev til en sprød topping. Smuldredejen er strengt talt ikke nødvendig, men jeg synes, den giver en fin kontrast mellem den bløde muffin og det sprøde drys – og så ser det også pænt ud.
Æble-kanel muffins
175 gram sukker
2 æg
2,5 dl mælk
125 gram smør
425 gram mel
1 tsk bagepulver
1½ tsk kanel
2 store æbler i tern
125 gram marcipan
Smuldredejstopping:
40 gram havregryn
40 gram hvedemel
50 gram sukker
35 gram smør i tern
Først laver man sin topping. Smør, sukker, mel og havregryn blandes til en grov smuldredej, som sættes til side.
Så skrælles æblet og skæres i tern og marcipanen gives groft.
Mælk og smør lunes indtil, at smørret er smeltet. Æg og sukker piskes luftigt, tilsæt den lune mælke/smørblanding under piskning. Derefter sigtes mel, bagepulver, natron, vaniljesukker og kanel i dejen. Til sidst vendes først marcipan og så æbler forsigtigt i dejen.
Fordel delen i muffinforme -fyld dem kun ca. 2/3 op, for dejen hæver.Drys lidt smuldredej på hver muffin
Bag kagerne i 20-25 minutter ved 180 grader til smuldredejen er knasende og gylden, og kagen er gennembagt.
De smager fantastisk helt nybagte og lune, men er også rigtig gode dagen efter, for kagerne bliver ikke tørre, fordi der er så meget æble i dem.
Hej Sofie
Det lyder rigtig dejligt; mon man kunne smage?